Skip to content

Het aftellen is begonnen…

Vorige week zondag was het zover, de ultieme test; de halve van Nieuwkoop. De spanning was behoorlijk aanwezig maar toen we eenmaal in Nieuwkoop waren kon ik weer een beetje ontspannen. Frysman organisator Marco was er ook en ook bij hem als ervaren triathleet bemerkte ik toch wat spanning ;-). Ik kreeg hele leuke reacties op m’n blog en ook een tip dat het allemaal wel wat smeuïger mocht. En daar ben ik het best mee eens maar wat deel je wel en wat deel je niet in een blog. Iedere triathleet weet wat je allemaal meemaakt en beleefd op weg naar het gestelde doel. Ze weten ook wat zoveel trainen met je lijf doet en dat is niet altijd leuk, fijn of prettig. Maar om hier nu een heel blog aan te wijden lijkt mij niet zo’n goed plan. Sommige dingen kun je beter voor jezelf houden!

IMG_5440-2Bij de start sprak ik Theo Wolfs , Paul Nieuwenhuizen en Daniël Nagel. In mijn ogen echte helden omdat ze onder andere de Frysman hebben volbracht en nu stond ik gewoon zelf tussen deze mannen in m’n wetsuit. Hoe mooi is dat! En over een paar weken sta ik zelf aan de start van de Frysman. Hoe gek is dat? Toen ik vorig jaar meehielp met de Frysman als HeldenHelper had ik nooit gedacht dat ik een jaar later zelf aan de start zou staan. En nu is het bijna zover.

Maar terug naar de halve van Nieuwkoop. Het ging goed, eigenlijk heel erg goed. Zwemmen en fietsen fors sneller dan vorig jaar en het lopen qua tijd gelijk. Maar ook daarmee ben ik heel tevreden omdat ik in de afgelopen 3,5 maand niet meer dan 15 km achter elkaar had gelopen. En nu toch weer 21 km achter elkaar in 2.07 uur en zonder pijn!  Al met al precies 11 minuten sneller dan mijn snelste halve triatlon. En ik was sneller geweest als ik niet mijn bidon met reservebanden onderweg was verloren (en dus terug moest om deze weer te pakken) en ik niet naar de wc was gegaan tijden het lopen. Maar ja als je moet dan moet je!

En dan denk je dat er bijna bent….. na 8 maanden trainen en een halve triatlon als ultieme test. Maar mooi niet! Er is nog geen ruimte voor een pauze, geen tijd om met de beentjes omhoog te zitten en al helemaal nog geen tijd voor een lekker wijntje bij het eten of weer eens een avondje los gaan in de kroeg! Nee, want via de mail kreeg ik mijn trainingsschema tot en met 26 juni met daarin 1 relatieve rustweek namelijk de week na de halve van Nieuwkoop en daarna 3 weken heel veel uren per week trainen………

En dan begint daarna de afbouw naar de Frysman.

5 juni vertrokken we naar het mooie Duitsland voor een heerlijk trainingsweekje/ vakantie samen met Martine. Pittige fietsroutes gemaakt met behoorlijk wat hoogtemeters. Gebruik gemaakt van het prachtige buiten zwembad in Rinteln en samen met Tsjeard mijn eerste trailrun gelopen. Met stevige spierpijn als gevolg. Bizar dat zelfs als je zo goed getraind bent je zoveel spierpijn kunt hebben van een 17 km loop door het bos en de heuvels. Maar het was wel heel leuk om te doen. Mogelijk een nieuwe uitdaging gevonden voor 2017………..?

M’n laatste volle trainingsweekje is ingegaan en het is nu nog 18 dagen tot de Frysman nog 19 nachten slapen………. Het aftellen is nu echt begonnen!

Back To Top