Skip to content

De kop is eraf!

Eindelijk was het dan zover, mijn eerste triatlon van dit jaar. Weliswaar niet eentje met de standaard afstanden maar misschien daarom juist zoVerkenning Bilzen
leuk. Bilzen 111; 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen. Omdat het in België was hebben Martine en ik er gelijk maar een weekendje weg van gemaakt. Frysmannen Guus en Marco en FrysFrou Geke kwamen zaterdag rond het middaguur aan en in de middag hebben we met zijn allen het parcours verkend. Maar goed ook want er zaten twee pittige klimmetjes in. Zaterdagavond kreeg ik toch wel een beetje de kriebels en zag best weer heel erg op tegen het zwemmen. Ik had namelijk nog niet in het buitenwater gezwommen en dus ook niet met wetsuit geoefend. Niet handig, ik weet het! Maar ik kon mezelf er gewoon niet toe zetten… te koud en gewoon mentaal er nog niet klaar voor. Martine had al een paar keer gezegd dat ik even moest oefenen. Maar ja, je weet hoe dat dan gaat… gewoon niet luisteren! De eerste keer in het wetsuit zwemmen is toch weer wennen, met name het gevoel in je schouders en armen omdat het pak altijd wat weerstand lijkt te geven.

Zondagochtend bijtijds opgestaan met z’n allen ontbeten en toen begon iedereen aan z’n ritueel voor de triathlon. Zo mooi om te zien hoe iedereen zich op z’n eigen manier voorbereidt. Ik ben meestal niet op m’n best zo vlak voor een wedstrijd, maar gelukkig weten we dat en houd ik me rustig.

Aangekomen in Bilzen, startbescheiden opgehaald en spullen klaar gelegd in het Parc Fermé. Het was koud en er zaten buien in de lucht met veel en vooral harde wind. Om 13 uur startten we met alle dames tegelijk. Het water viel me qua temperatuur reuze mee. En dan het startschot………BAM…..en weg……..het zwemmen ging oké. Niet supersnel maar ik was eigenlijk best tevreden. Toen de fiets op, toch maar een shirtje over m’n trisuit tegen de kou. Drie ronden van 33.3 km. Op 90 km zag ik dat ik precies 3 uur had gefietst. Op 3 uur en 16 minuten was ik klaar met de 100 km. Toen omschakelen naar lopen. Ik had hele koude en natte voeten waardoor ik mijn sokken niet aankreeg en er dus voor koos zo in m’n schoenen te springen. Achteraf niet heel handig want ik heb er twee behoorlijk dikke blaren aan over gehouden. Finish na 4 uren en 46 minuten.

Dik tevreden! 11 minuten van mijn 90 km tijd afgefietst en netjes gelopen. Gemiddelde hartslag 142 overall. Ik weet nu waar ik me de aankomende 7 weken op moet focussen en weet ook dat ik nog harder kan. Op naar 29 mei, dan de halve triathlon van Nieuwkoop. Nog twee weekjes en dan ben ik een maand vrij van m’n werk en waarschijnlijk maakt die gedachte nu ook dat ik er wel echt aan toe ben. De combi van full time werken en training is leuk maar vooral een uitdaging! De aankomende week een relatief rustige week ter voorbereiding op 29 mei. En dan mag ik weer knallen!

Back To Top