Skip to content

Publiek 2021
Iedere deelnemers krijgt bij het startnummer twee polsbandjes voor naaste familie/fans om toegang te krijgen tot de finishzone. We kunnen ivm de afstandsregels nog niet iedereen in de finishzone hebben. Verder vragen wij publiek om vooral langs de route te gaan kijken daarbij de afstandsregels na te leven.

Er is na afloop dus ook geen feest op het Rea Klif. In 2022 hopen we alle triathlonfans weer mogen te begroeten op het Klif.

Efficiënt naar de beste  “hotspots” 
Om u als bezoeker zo snel en handig mogelijk richting de wisselzone of het parcours te krijgen hebben wij een aantal punten waardoor iedereen met minimale inspanning maximaal rendement kan halen uit zijn tijd! Zoals alle atleten op 3 juli ook zo efficiënt mogelijk met hun energie omgaan verwachten wij ook dat onze bezoekers hier aan mee willen werken. Kijk op onderstaand kaartje waar en wanneer iets te zien is!

Het kaartje is verre van recent maar de spots zijn de moeite waard te bezoeken tijdens de zesde editie op 3 juli 2021

hotspot

Route
Om bij start/finish en de wisselzone te komen kunt u de route op onderstaand kaartje aanhouden. Dit is vanaf de N359 langs bakhuizen over de zeedijk. Borden met de F wijzen u de weg naar de parkeerplaats bij de wisselzone. De weg tussen Stavoren en Laaksum is volledig afgesloten voor verkeer voor de veiligheid van de deelnemers.

Mocht u achter een deelnemer komen onderweg naar de wisselzone, let dan even op het volgende: Frysman deelnemers hebben ontheffing om gebruik te maken van de weg i.p.v. het fietspad. Blijf a.u.b. achter de deelnemer en voorkom onverwachte en gevaarlijke manoeuvres.

 

Parkeren
U kunt uw auto parkeren in Skarl. Er is hier een speciale parkeerplaats voor ingericht. Deze is te bereiken vanaf Warns over de Skarlerdyk en is goed aangegeven. Bij het verlaten van de parkeerplaats komt u op een eenrichtingsweg waarop ook deelnemers fietsen. Houd rekening met deze deelnemers.

LET OP: U bevindt zich lopend onderweg van uw parkeerplek naar de wisselzone op de looproute. Deelnemers hebben natuurlijk voorrang, houd rekening met de hardlopende deelnemers en moedig hen aan. Het is best mogelijk dat u vanaf de parkeerplaats enkele honderden meters moet lopen naar de finishlocatie. Deze wandeling kunt u prima gebruiken om de deelnemers aan te moedigen en u gerust te stellen dat u maar een heel klein stukje hoeft te lopen ten opzichte van de helden die bezig zijn aan de afsluitende marathon van 42,2 km na 3,8 km zwemmen en 180 km fietsen.

Schermafdruk 2016-06-24 23.52.59

Eten en Drinken
Op het finishterrein is voldoende eten en drinken te verkrijgen. In en rond de tent kunt u koffie, thee, fris, (alcoholvrij) bier, wijn en patat kopen.

Wisselzone  
Atleten wisselen van het fietsonderdeel naar de afsluitende marathon en komen elke loopronde over het terrein. De eerste finisher wordt rond 15:30 uur verwacht.

Toiletten
Op het terrein zijn voldoende toiletten aanwezig. Deze toiletten kunnen ook worden gebruikt door pas gefinishte atleten, laat hen zo kort mogelijk wachten 🙂 Laat toiletten netjes achter.

EHBO
Vanaf 6:00 uur tot 22:30 zullen er voldoende EHBO’ers aanwezig zijn. EHBO Warns heeft de verantwoordelijkheid voor deze belangrijke taak. In geval van nood altijd 112 bellen! U vind de EHBO in de tent bij de wisselzone.

Afval
Afval hoort in de afvalbak. Zowel van de atleten als van onze bezoekers verwachten wij dat afval zoals plastic bekers, lege zakjes, snoeppapiertjes, etc in de daarvoor bestemde afvalbakken wordt gegooid. Stichting Frysman wil volgend jaar weer gebruik kunnen maken van al het moois wat Gaasterland te bieden heeft.

Vertrek
Wilt u er bij vertrek rekening mee houden dat er tot 22:00 uur nog atleten op het parcours kunnen zijn. Moedig hen aan, zij kunnen alle steun gebruiken om binnen de gestelde tijd van 15 uur te finishen.

Buren
Bij de wisselzone en in Skarl wonen onze buren. Door hun gastvrijheid kunnen wij deze triathlon organiseren. Respecteer deze gastvrijheid, groet de buren maar respecteer hun privacy. Agrarische bedrijven die op 3 juli gewoon aan het werk zijn moeten hun werk zonder belemmering kunnen doen.

Back To Top