skip to Main Content

Wat een geweldige sinterklaasavond gisteren! Het blijft voor ons als bestuur toch altijd bijzonder en spannend als de inschrijving van de Frysman opent. In 2019 de 5e Edysje met 200 startplaatsten te vergeven aan toekomstige Frysmannen. We zaten kwart voor acht alle drie klaar achter de laptop.

Het ging snel! In 9 minuten waren de eerste 100 slots gevuld. De 150 en 180 zijn we inmiddels ook al ruim gepasseerd. Er zijn nog een aantal startplaatsen beschikbaar, dus wil ook jij op 6 juli een gooi doen naar de titel “Frysman” die je voor altijd mag blijven gebruiken? Schrijf je dan nog snel in via www.frysman.nl!

Voor de liefhebbers hier alvast enige statistieken:

Van alle inschrijvers is 12,4 % vrouw en 87,6% man. Het zou mooi zijn als er nog een aantal dames inschrijft op de laatste beschikbare slots.

De meeste inschrijvers komen uit Nederland, maar ook onze zuiderburen zijn dit jaar weer sterk vertegenwoordigd. Vooralsnog zijn er meer atleten uit Utrecht dan uit Friesland ingeschreven, op de voet gevolgd door Zuid- en Noord-Holland. Bij de strijd om het Swurd voor de snelste Noorderling, dat dit jaar in bezit is van de Fries uit Groningen, Jacob Veenstra, zijn Groningen en Drenthe wel écht in de minderheid… Maar ach, er hoeft maar een de snelste te zijn!

Ook dit jaar zijn er weer veel atleten die voor de 1e keer “Do bist in Frysman” gaan horen. Maar liefst 61,6% van de huidige inschrijvers finishte nog niet eerder op het ReaKlif.

Mooi om te vermelden dat de enige 2 atleten die afgelopen jaar voor de 4e keer Frysman werden, ook in 2019 aan de start staan en vastbesloten zijn om de eerste Frysman-jubilarissen te worden! Dat gaat lukken, Ben en Kris!

Het gros van de deelnemers verwacht tussen de 10 en 12 uur te finishen. Maar liefst bijna 16% van alle ingeschreven atleten tot nu toe, verwacht ónder de magische grens van 10 uur te finishen. Wellicht komt er dit jaar een aanval op het parcours record uit 2017 van Stefan van der Pal, dat staat op 8 uur 56 minuten en 3 seconden… Gezien de voorlopige startlijst, kijken wij uit naar een mooie strijd om de titel op 6 juli!

Dus, wil jij bijdragen aan al deze Frysman statistieken voor de toekomst, maar vooral, wil jij op 6 juli een geweldig leuke sportdag beleven en strijden tegen de elementen, je mede-sportvrienden, maar vooral jezelf en daarmee voor altijd de titel Frysman verdienen? (ongeacht afkomst, kleur, geslacht of geaardheid; bij een finish op het ReaKlif word jij Frysman). Surf naar www.frysman.nl en pak nog snel een van die laatste slots! We zien je op het ReaKlif, 6 juli 2019, 07:00u sharp!

Back To Top