skip to Main Content

JelleBijlsma BV – Grond-, Weg- en Waterbouw

Het verhaal over de eerste editie van de Frysman in 2015 begon voor Jelle Coen Bijlsma 16 jaar geleden in 2000 met zijn debuut en afscheid op de Ironman afstand in Almere, met een tijd van 9uur12.

JelleCoen_fietsfoto“Verknocht aan sport en uitdagingen zocht en vond ik bijna 15 jaar lang mijn heil bij het Korps Mariniers. Tijd en ruimte voor planmatige sportbeoefening was er bijna nooit, waardoor ik mijn ambities op wedstrijdniveau liet varen”.

Inmiddels ziet het leven voor Bijlsma er heel anders uit; drie kinderen een baan als algemeen directeur bij JelleBijlsma BV en een vrouw die nog altijd zijn aanwezige sportieve aspiraties begrijpt.

“Toen ik las over het initiatief tot de eerste editie van de Frysman, op 4 juli 2015 was ik razend enthousiast en besloot mij in te schrijven”. Zijn eerste Frysman finishte hij op een 14e plek met een eindtijd van 10u53, onder barre weersomstandigheden. Ook dit jaar is Bijlsma opnieuw van de partij als deelnemer, maar draagt ook in een andere hoedanigheid bij aan Frysman!

“Na het telefoontje van Martine (Frysman organisatie) enkele maanden geleden met de vraag of ik naast mijn deelname dit jaar ook vanuit ons bedrijf als sponsor een bijdrage wilde leveren om dit evenement te ondersteunen, twijfelde ik geen seconde!”, aldus Bijlsma. “Ik vind het geweldig hoe de Frysman organisatie dit evenement afgelopen jaar op de kaart heeft gezet en dit voor 2016 nog verder lijkt uit te bouwen en ik vind het dan ook bijzonder leuk om onze bedrijfsnaam aan dit evenement te verbinden!”. Hiermee was het partnership tussen JelleBijlsma BV en Frysman een feit.

JelleBijlsma BV is met ruim 100 medewerkers sinds 1961 actief binnen de Grond-, Weg- en Waterbouwsector (GWW), opererend vanuit twee lokaties in Friesland (Giekerk en Kootstertille). “Vanuit de waarden van ons bedrijf, betrouwbaarheid, kwaliteit en flexibiliteit, identificeren wij ons met Frysman”.

Maar er is meer, JelleBijlsma BV opereert vanuit een zeer actief en betrokken duurzaamheidsbeleid. Landelijk loopt het bedrijf voorop als het gaat om CO2 uitstoot in de GWW sector. Zo won het bedrijf in 2015 een prestigieuze prijs ‘Nederland CO2 Neutraal Wisselbokaal’ als beloning voor haar inspanningen actief CO2 uitstoot te reduceren en CO2 neutraal te worden.

Het bedrijf investeert in elektrisch rijden, heeft alle verlichting in het bedrijfspand vervangen door LED en wekt haar elektriciteit op met 280 zonnepanelen. Daarnaast investeert het bedrijf in de zogenaamde GRIP-app, waarmee medewerkers bewust worden gemaakt van hun rijgedrag en tankgedrag.

Back To Top