Skip to content

Aanstaande zaterdag is de parcoursverkenning van de Frysman. Er zijn nu zo’n 20 atleten die zich opgegeven hebben. Aansluiten is nog steeds mogelijk, laat het ons even weten op info@frysman.nl. Lekker in een ongedwongen sfeer 90 km wegtrappen en een aansluitend stukje lopen. Douche en lunch gelegenheid na afloop bij de Potvis in Stavoren. Onderstaande de mail met de laatste informatie zoals deze naar alle deelnemers van de parcoursverkenning is gegaan.

Hallo atleten en HeldenHelpers,

Ontzettend leuk dat jullie mee rijden tijdens de parcoursverkenning voor de Frysman. Verstandig ook, met name de atleten kunnen op raceday hun vruchten plukken van de kennis die ze vergaren op 6 mei.

De verkenning is onder begeleiding van de organisatoren en bedenkers van het Frysmanparcours.
Wij fietsen de Frysman ronde van 45 kilometer 2 keer, een mooie duurtraining van 90 kilometer. De eerste ronde blijven we lekker bij elkaar en houden we het hartritme in zone 1.
De cracks die na 45 km niet te houden zijn gaan de tweede ronde knallen, er springt een begeleider mee die het kopwerk niet schuwt.
Zij die de ronde wat beter willen verkennen en die zone 1 niet willen verlaten doen de tweede 45 kilometer op dat tempo, ook daar zal een begeleider bij blijven (gebruik deze zo nu en dan met tegenwind :))
Je bent vrij om te kiezen tussen je TT bike en je koersfiets maar besef wel dat we in een pelotonnetje rijden. Dus mocht je een ‘gewone’ racefiets bezitten is deze aan te raden.

Na 90 kilometer gaan we de loopronde verkennen. 1 of 2 ronden, naar smaak in te delen. En vanzelfsprekend loopt een ieder zijn-of haar eigen tempo. De loopronde is 7 kilometer
Er is geen verzorging deze dag, zorg voor volle bidons.

De dag begint vroeg, aanvang is 9:00 uur . Het plan is om 9:15 uur te fietsen.
De complete verkenning zal tot +/- 13:15 uur duren. Daarna is er gelegenheid tot douchen bij de Potvis in Stavoren. Ook is hier de mogelijkheid om nog even na te praten en wat te eten. De lunch is voor eigen rekening.

Omdat wij onze goede relatie met de bewoners van het Reaklif willen behouden parkeren we met zijn allen op de parkeerplek +/- 100 meter ten noordwesten van ’t Reaklif zoals aangegeven op het kaartje dat is bijgevoegd. Hier kunnen we na de eerste ronde verversen.
De start van de verkenning is bovenop het Reaklif, waar 8 juli het kloppend hart van de Frysman is. Toets ‘Reaklif, Skarl, Warns’in je navigatie en hij stuurt je er feilloos naartoe

Na het fietsen en het lopen gaan we voor de douche en lunch (voor eigen rekening) naar de Potvis in Stavoren met de auto’s, dit is een kleine 2 kilometer rijden.
Vragen? Mail gerust…

 Wij hopen op goed verkenningsweer en verwelkomen jullie graag op 6 mei.

Back To Top