Skip to content

Hajo Jonker. triatleet en Heldenhelper bij de Frysman.
Hajo is er al bij sinds de 0-Edysje. Het zwemonderdeel, fietsparcours en looprondje testen voor die eerste editie.
Echter tot een start kwam het niet. Vanwege o.a. een drukke baan is er te weinig tijd om degelijk te kunnen trainen voor een hele triathlon en dat ligt aan de basis van de beslissing om als Heldenhelper toch onderdeel te kunnen zijn van de Frysman.

“Ik dacht bij de 0-Edysje dat deze alleen voor genodigden was. Dit was in principe ook het geval maar ik probeerde het toch maar en na een mailtje was ik er ook bij.”

De immer volgeboekte triathlon van Texel werd afgezegd en Hajo stond op het Reaklif die dag. “Na afloop de verzorging van de PitBrothers in een heerlijk zonnetje, wat een dag.

Hajo Jonker heeft een aantal Ironmans op zijn conto; Zurich en Regensburg. Ook een paar keer de beruchte Inferno triathlon (met dubbel fietsonderdeel, race en MTB) prijkt op zijn “been there, done that” lijstje.Ooit is het wel de bedoeling dat Hajo ook in het IJsselmeer ligt in juli maar voorlopig, in ieder geval in 2017, staat hij met zijn favoriete maat Willem van Roeden weer op de drukke driesprong in Riis als verkeersregelaar.“Op ‘onze’ post is het best druk maar fantastisch om de triatleten veiligheid te bieden. En daar hoort ook het aanmoedigen bij. Als triatleet zie ik aan de blik in de ogen van de atleten wat ze voelen.”

Kriebels krijgt Hajo nog altijd tijdens de wedstrijddag. “In de ochtend voor de start de fiets afgeven in het Parc Fermé,  eigenlijk is het nog donker. Ik loop dan naar het water voor het zwemmen om even te voelen hoe het water is.  Dat gevoel wat de deelnemers hebben voel ik dan zelf ook”.

Hajo2
Hajo in actie als verkeersregelaar tijdens de Frysman 2016

Deelnemen aan de Frysman staat zeker nog op op het lange-termijn verlanglijstje. Als het lijf het toelaat en de mogelijk er weer is om ervoor te trainen is het niet ondenkbaar dat er op de driesprong in Rijs bij één van de komende edities een nieuwe combinatie verkeersregelaars staat. “…En zo niet ben ik er gewoon weer bij als Heldenhelper.”  

 Wil je net als Hajo jezelf en de atleten een onvergetelijke dag bezorgen? Wij kunnen je hulp aan het fietsparcours goed gebruiken. Meld jezelf hier als Heldenhelper aan!

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top