Skip to content

Beste triathlonvrienden, deelnemers, vrijwilligers, sponsors en anderen,

Vandaag hebben wij besloten om de Frysman van 2015 op zondag 5 juli om 7.00 uur van start te laten gaan. Met de voorspelde temperaturen voor zaterdag 4 juli vinden wij het onverantwoord om deelnemers en vrijwilligers zo lang bloot te stellen aan de weersomstandigheden. Organisatorisch is dit voor ons de meest ongunstige beslissing, uitgezonderd van af te lassen. Wij begrijpen dat wij een enorm beroep doen op de flexibiliteit van jullie allemaal.

Morgen staat ons een flinke klus te klaren om onze vrijwilligers puzzel opnieuw te leggen. Maar deze organisatorische uitdagingen wegen op tegen het enorme veiligheidsrisico wat wij zouden nemen bij doorgang op zaterdag.

Wij vragen alle vrijwilligers om ons een email te sturen met de mededeling of je nog steeds komt helpen, maar nu op zondag, of dat je verhinderd bent. Mensen die nog niet als vrijwilliger betrokken waren bij de Frysman maar ons graag helpen om op zondag  de Frysman te organiseren vragen wij ook te reageren. Mail ons op info@frysman.nl. Wij hebben uiteraard begrip voor welk bericht dan ook!

De pastaparty is nu op zaterdag 4 juli om 18.00 uur bij het Rea Klif. Wij nodigen ook de vrijwilligers uit om aan te schuiven, vooral als je zo naar deze dag hebt uit gekeken en op zondag niet meer van de partij kunt zijn. Je kunt je aanmelden op www.frysman.nl/pastaparty  en toch nog iets van de magische sfeer bij het Rea Klif meekrijgen.

Vrijdag en zaterdag zullen wij zelf veel bij het Rea Klif aanwezig zijn, heb je vragen kom gerust langs.

Wij hopen op begrip van jullie allemaal maar begrijpen dat enkelen ook teleurgesteld zullen zijn over het genomen besluit. De veiligheid gaat voor alles. De vergelijking met Hawaii gaat voor ons niet op, wij krijgen geen windkracht 5 op zaterdag. Het spijt ons vreselijk voor deelnemers die op zondag al andere plannen hadden gemaakt en gaan er vanuit dat jullie alles op alles zetten om er toch bij te zijn.

De gemeenten Súd West Fryslân en De Fryske Marren staan positief tegenover ons besluit en verlenen ook voor zondag de vergunning.

Wij verwachte jullie allemaal te zien op zondag 5 juli, Frysman dag! Of op de pasta party op zaterdagavond.

Back To Top