Skip to content

Wat een heerlijke dagen hebben we achter de rug, eindelijk op natuurijs! Op diverse sociale media hebben we gezien dat de meeste atleten wel degelijk meer dan drie disciplines beheersen. Dit was toch wel het trainingsweekend waarop we al een tijdje gewacht hebben. Iedereen kruipt nu ook zo’n beetje uit de winterslaap en bekijkt de wedstrijdagenda voor 2021, en in plaats van meer wedstrijden lijkt het erop dat er steeds minder komen. Die constatering roept vragen op, hoe zit het met de Frysman?

Het is februari 2021 en als onze wedstrijd voor volgend weekend in de agenda zou staan dan denk ik dat iedereen wel snapt dat het een lastig verhaal zou worden. (Bijna niemand wil tenslotte in het net ontdooide IJsselmeer even 3,8 km zwemmen).

De Frysman staat voor 3 juli 2021 in de agenda en die staat nog wel even goed. Zodra overheidsinstanties er klaar voor zijn, zijn wij dat ook. Bijna alle vrijwilligers hebben al aangegeven er klaar voor te zijn. We hebben een enorme wachtlijst en vooral heel veel positieve atleten die gerust nog een paar maanden spanning aankunnen.

Mocht er op het gebied van maatregelen iets zo drastisch wijzigen dat organiseren voor dit jaar onmogelijk blijkt dan laten we weer van ons horen.

Tot die tijd doet iedereen er goed aan gezond te blijven, train lekker door, bouw de kilometers maar vast op, werk aan je techniek en zorg ook goed voor je omgeving. Als wij vier weken vooraf te horen krijgen dat we “mogen” dan gaan we! Dus zorg dat je er klaar voor bent!

Back To Top