Skip to content

De eerste editie van de Frysman was er één van extremen qua weertypes. Four seasons in one day, noemde speaker Henk Kooi het terecht. We verwachten niet dat het veel extremer gaat worden maar mocht je daar niet helemaal zeker van zijn is het onderstaande bericht wellicht iets voor jou!

 
Wil jij je voorbereiding op de Frysman een extra boost geven?
Sta jij al ingeschreven voor de Frysman? We hopen het, want zo’n unieke en puur Hollandse wedstrijd hoort wat ons betreft thuis op het palmares van elke duursporter. Twijfel je nog of je mee gaat doen of wil je extra goed voorbereid aan de start staan? Ga mee met de Sneeuwweek!
Unieke trainingsweek
Multi-sporters Allard van Lingen en Jantiene Hannessen hebben een nieuwe manier ontdekt om een stevige conditionele basis te leggen voor het hele sportseizoen. ‘We zijn er heel erg enthousiast over en zien de Frysman deelnemers graag met ons meegaan. Je moet wel een tikkeltje avontuurlijk zijn ingesteld, kunnen doorzetten als het even tegen zit en van het grote genieten houden’ zegt Jantiene lachend.
Avontuur
Tijdens de Sneeuwweek gaan we een unieke trektocht op sneeuwschoenen maken langs onbemande én bemande (luxe) hutten. Onze trekking start vanuit het plaatsje Binn in Zwitserland. Tijdens de derde wandeldag steken we de grens met Italië over om uiteindelijk na zes dagen weer terug te keren in Binn. Aan je fitheid werken door een waanzinnige omgeving dus!
Voor duursporters
Deze week is speciaal ontwikkeld voor duursporters zoals triatleten, (trail)lopers, wielrenners of andere duursporters die op een heel unieke manier een stevige conditionele basis willen leggen voor komend (wedstrijd)seizoen.
Verblijf
Deze sneeuwweek is een pittige trekking die qua comfort per dag verschilt: de ene dag smelten we zelf sneeuw om mee te koken en slapen we op een Matratzenlager, de volgende dag kunnen we weer heerlijk genieten van een warme douche, een fijn diner en een goed glas wijn.
Total body workout
Het heerlijke van sneeuwschoenwandelen is dat het een total body workout is. Niet alleen conditioneel, maar ook je core, je armen en je beenspieren zijn de hele week volop in beweging. We lopen zo’n 6-8 uur per dag en overbruggen ongeveer 1000 meter per dag en leven de hele week boven de 2000 meter hoogte.
Stralend finishen
Kortom, een geweldige en unieke trainingsweek voor de Frysman. We kijken nu al uit naar jouw stralende finishfoto bij de gedenksteen “Leaver dea as Slaef” op 9 juli!
Wil je meer weten?
Kijk dan op de website www.sneeuwweek.nl of neem even contact op met Jantiene Hannessen (events@altijdsporten.nl / 033 2000 382).

Back To Top