Skip to content

Een belangrijk onderdeel van de triathlon is natuurlijk parcourskennis. Het is prettig te weten wat je staat te wachten als je jezelf maandenlang hebt voorbereid op een hele triathlon.
En een fietsparcours als dat van de Frysman sla je niet na één keer fietsen op zonder fotografisch geheugen.
Daarom bestond de Frysman parcoursverkenning op 30 april uit  twee ronden fietsen.

Een select aantal deelnemers en heldenhelpers stonden klaar bij de Potvis te Stavoren voor de rit. Sander van de Potvis had speciaal voor de gelegenheid zijn paviljoen anderhalf uur eerder geopend zodat de groep konden beginnen met koffie of thee. Even na tienen vertrok het gezelschap, afkomstig uit alle windstreken aan de verkenning. Onder begeleiding van Frysman-organisator Marco toerde de groep op duurtempo (zone 1 zoals u wilt) door het mooie Gaasterland . Nog wat fris maar onder een heerlijk zonnetje. Op belangrijke punten werd even halt gehouden en kort
wat info gegeven, o.a. op de plek waar de extra verzorgingspost op het fietsparcours zal komen. Erg nuttig om dit op te slaan natuurlijk.

Na de eerste ronde was op het Reaklif een mobiele verzorgingspost ingericht vanuit de kofferbak van organisator Martine en ze werd geassisteerd door parcourscoördinator Hendrik. Verse Frysman bidons met de nieuwe Frysman sportdrank van High 5, gesponsord door Tri-Run Hilversum konden worden gescoord. Maar ook een energie reepje of gel. Een moment werd er even met veel respect naar het zwemparcours gekeken…
En door voor ronde twee.
Na bijna 90 km was er de gelegenheid om de aangepaste loopronde nog even te verkennen. Te hopen is dat de fiets-loopwissel op 9 juli sneller gaat 😉
In eigen tempo liepen de deelnemers de ronde van 7 kilometer. Om er een nuttige koppeltraining van te maken pakten enkelen hun moment en plakten er na de kofferbakverzorging op ’t Reaklif nog een rondje aan vast. 14 kilometer in the pocket.

Sander van de Potvis te Stavoren had zijn douchegebouw beschikbaar gesteld en zo kon iedereen die daar behoefte aan had fresh & fruity nog wat bestellen en zo werken aan het eerste herstel van deze dag.

Dank aan alle deelnemers waarvan sommigen al om 7:00 uur in de auto zaten om naar het noorden af te reizen. Wij hopen dat jullie wat aan de verkenning hebben gehad of in ieder geval een leuke trainingsdag hebben kunnen bijschrijven.

13076951_998973356858965_3877610902355308682_n

Back To Top