skip to Main Content

Ik kijk naar mijn wekker 7.50 uur. Wat the f… Dit kan niet waar zijn….dit kan echt niet waar zijn…..ik kijk naast me  en ik ben alleen? Laat me denken…… Dat klopt want Martine zou vannacht met de mannen op het Frysman terrein blijven slapen. Ik sprint mn bed uit en pak al mijn spullen voor de triathlon en rij vol gas naar het rooie klif……….de laatste zwemmer komt net het water uit en maakt zich op voor het volgende onderdeel……………..Ik ren naar Tsjeard en vraag of ik nog mag starten maar hij zegt dat het niet meer mag!!!!…………het is voorbij een heel jaar getraind om me op de grote dag te verslapen dit kan niet waar zijn!

En dan schrik ik wakker met een hartslag 200 en nat van het zweet…..ik droomde…….ik droomde…..het is nog lang geen 9 juli………Godzijdank.

Dat ik er nu over droom komt omdat ik even wat tegenslagen heb gehad tijdens de voorbereiding. Half februari vond mijn rechterachillespees het niet meer nodig mee te werken en ging steeds pijn doen bij het hardlopen. Dus op een draf naar mijn fysio Alco Kruithof. Fijne kerel die, omdat hij zelf ook altijd aan triatlons heeft gedaan en nog steeds doet, precies weet wat een sporter nodig heeft. Toen dat zo goed als over was kreeg ik op de laatste dag van de wintersport een keelontsteking. Hierdoor weer een paar dagen niet kunnen trainen. Dus ik lag niet helemaal meer op schema en ik merk dat ik dan toch wel wat in de stress schiet. Gelukkig ben ik in week 10 weer begonnen met hardlopen en dat gaat goed. De focus van de aankomende maanden ligt op balans houden in werk en privé, gezond eten, voldoende slapen en mijn trainingsschema volgen. 

In februari had ik een trainingsdag van TriTrack en dat was weer leerzaam. Mooie looptraining op de baan met filmopnames en zwemtraining. Tussendoor gaf Eric een presentatie over DE wedstrijddag. Ik merkte dat ik toch wel wat nerveus werd toen het ging over de wedstrijddag! Het ging over de week vóór de wedstrijd, voeding tijdens de wedstrijd, etc. Ontzettend zinvol om het hier over te hebben en ervaringen uit te wisselen met andere triatleten. Mijn probleem is alleen dat ik er dan zo in op ga dat ik van alles ga bedenken en vooral denk dat ik iets niet kan of niet red. Zoals de voeding op de wedstrijddag. Eric geeft aan dat het het beste is om zorg te dragen voor je eigen voeding tijdens de wedstrijd en ook alleen maar gelletjes moet innemen tijdens de wedstrijd. Waaaaat?? Als ik er vanuit ga dat ik 14 uur over de triatlon doe dan betekent dat dus ik minimaal 28 gelletjes zou moeten nemen en verder niets. Ik heb het gevoel dat ik ook iets hards moet eten een fruitreep ofzoiets. Weer een mooi onderwerp waar ik geheid over ga dromen. Ik ben bang dat ik na 6 uur zo’n honger krijg dat ik onderweg gewoon met m’n fiets even een tussenstop maak bij de snackbar in Rijs!  Bestaan er geen hartige gelletjes of reepjes die je kunt eten tijdens de race? Al dat zoete spul daar wordt je op een gegeven moment toch helemaal flauw van?

Ik zal het toch moeten testen. Gelukkig heb ik vóór de Frysman nog twee mooie evenementen waar ik aan deelneem. 15 mei Bilzen (1 km zwemmen-100 km fietsen -10 km lopen) en 29 mei de halve triatlon van Nieuwkoop dan heb gelukkig nog de gelegenheid te experimenteren met voeding.

Back To Top