skip to Main Content

Samme Steenstra is al decennia lang triatleet. Samme doet niet alleen aan triatlon, hij ademt triathlon. Samme selecteert zijn materiaal met zorg en traint al zijn hele carrière volgens hetzelfde schema; Samme’s eigen schema.
En dit heeft hem geen windeieren gelegd. Samme heeft inmiddels 10 maal de hele triathlon in Almere gedaan en ontelbare regionale wedstrijden. Samme houdt van regionale wedstrijden. Ook was Samme ooit sportman van het jaar in de gemeente Skarsterlân ( inmiddels opgegaan in de Fryske Marren).

Toen trainingsmaten van Samme het idee van wat nu de Frysman is kregen was hij razend enthousiast en vol ideeën.
Een hele triathlon in Friesland, in zijn favoriete trainingsgebied. Natuurlijk wilde de Friese triatleet daar bij zijn.
Samme dacht mee met de organisatie en hij was erbij tijdens de 0-edysje in 2014, maakte de foto’s in het IJsselmeer tijdens het zwemmen, tijdens het fietsen in het peloton en lopend  terwijl hij genoot en in gedachte al bij de eerste editie was.

Maar het lot wilde anders. Samme kreeg last van zijn rug. Een hernia. En niet een kleintje. Een operatie was onvermijdelijk. Het jaar 2015 stond ineens niet meer in het teken van triathlon, niet in het teken van de Frysman.
Maar hij  wilde erbij zijn en dat was hij. Weliswaar in een rolstoel omdat lange stukken lopen echt niet ging. Tijdens een van de ‘Frysmanstormen’ rolde Samme door de finishstraat op zoek naar wat luwte. Een week later was zijn operatie. En het revalideren kon beginnen.

Inmiddels is Samme weer op de goede weg en op 9 juli staat hij dan toch aan de start van de Frysman, zijn Frysman. Met de intentie om op eigen kracht de finishstraat te passeren.

image2

Back To Top