Skip to content

 

200 kilometer door mooi Drenthe.

Voor de tweede keer word op 28 december de ultramarathon op de mountainbike, cyclocrosser of fatbike verreden.
En uiteraard staan ook hier weer Frysmannen aan de start. Zij staan immers bekend om hun hang naar extreme events. “Duursport of geen sport” schijnt een motto te zijn.

Joeri Hendriks lag in 2015 aan de start in het IJsselmeer van de eerste Frysman, een echte pionier dus. Voor Joeri is echt geen brug te ver ;). In 2015 stond hij na 12:01 uur weer op het Reaklif onder de finishboog. Deze monstermountainbikerit rijdt hij in een zeer respectabele 10:51:35 uur.

Kornelis Bijlsma, ook Frysman-pionier, was niet alleen bij de eerste editie. Kornelis nam zelfs deel aan de 0-Edysje, de ultieme test van de organisatie in 2014. In 2016 was Kornelis er weer bij, nu als sidekick van speaker Henk Kooi. Ook Kornelis brengt veel tijd door in het MTB-zadel, en niet alleen in ons vlakke landje. De Drenthe200 hoeft voor hem niet langer dan 10:26:53 te duren.

Samme Steenstra! Samme zat tijdens de eerste Frysman nog in een rolstoel, in afwachting van een hernia-operatie. Het deed hem pijn om er op die manier naar te kijken, Samme was er graag op een andere manier bij geweest die eerste editie. Maar 2016 was het jaar van de wederopstanding van Samme. Hij had grote doelen, waaronder de Frysman.
Een jaar nadat zijn vriendin hem in de zomerstorm naar een droog plekje duwde bewijst Samme over enorme mentale veerkracht te beschikken en finisht in de Frysman als 6e. Ook  aan vele OD’s en loop –en fietsevents doet hij mee. Zelfs de Hel van Kasterlee past in het schema. En als slotstuk dus een megasterke Drenthe200. Na een snoekduik in een sloot op 20 km rijdt Samme zo vlak als Sven Kramer de 200 km in  8:51:11 uur.

Ook is er gelijkertijd de Ultratrail Drenthe vanaf hetzelfde sportpark. Een mooie loopvariant dus. En als het woord trail klinkt, spitsen er in Wommels 2 oren, staat er ‘Ultra’  voor dan is Frysman-organisator Tsjeard al onderweg. Hij doet de 30 km als duurloop zo vlak voor de wintersport. Moet een goed gevoel zijn om over een duurloopje van 30 km slechts 2:43:44 uur te doen.

tsjeard-en-marjan-drenthe-ultra

Back To Top