skip to Main Content

De 0-edysje is een feit. 16 enthousiaste atleten stonden klaar om te zwemmen in het IJsselmeer, te fietsen en hard te lopen door mooi Gaasterland.

Een flinke deining in het IJssemeerwater zorgt ervoor dat het zwemmen al een uitdaging is. Een ieder die de hele route zwemt heeft 4 km op zijn klokje.
Voor het fietsonderdeel hebben we een mooie route, bedacht door Kor Broers. 45 km per ronde, in een hele triathlon zou deze dus 4 keer gereden moeten worden om op de afstand van 180 kilometer te komen. Bij elke doorkomst wordt je dan getrakteerd op wellicht het mooiste uitzicht wat te vinden is in Friesland. Regen en wind domineert deze editie het fietsonderdeel. De eerste ronde is gezamenlijk afgelegd, daarna heeft iedereen een eigen tempo gepakt.
De bijna 7 kilometer lange loopronde oogt mooi en vriendelijk maar is niet wat het lijkt. De constant op de loer liggende glooiing van het gebied maakt de afsluitende marathon een ware uitdaging. De meeste atleten laten het met het oog op komende doelen bij één loopronde maar een enkeling plakt er nog een rondje aan vast. Inmiddels is de zon doorgebroken en die is niet van plan weer weg te gaan voorlopig. Onder deze toch nog ideale weersomstandigheden sluiten we de dag af met een evaluerende afterparty waar de Pitbrothers zorgen voor een lekkere pastasalade en natuurlijk een heerlijk stukje vlees.
Atse Numan heeft een groot gedeelte van de dag op de gevoelige plaat vastgelegd en deze foto’s zullen snel op deze plek geplaatst worden.

Wij maken de balans op. We danken iedereen die heeft deelgenomen en ook de eerste toeschouwers die we al hebben mogen verwelkomen. Wat ons betreft:

Oant takommend jier!

Marco en Tsjeard

Back To Top